המצרכים :
לבצקניות:
אופן ההכנה:1 מטגנים מעט את הבצל הירוק ואת השום בסיר עם שמן זית. מוסיפים את שאר המרכיבים (למעט התבלינים) וליטר של מים ומביאים לרתיחה. 2 מבשלים על אש בינונית עד שתפוחי האדמה רכים. מוציאים את ענפי התימין, מתבלים את המרק במלח וצ'ילי (וכורכום, אם רוצים) ומעבירים לבלנדר. טוחנים למרקם חלק לגמרי ומחזירים לסיר. טועמים ומתקנים תיבול. אם סמיך מדי - מוסיפים עוד מים ובהתאם עוד מלח. >> המתכון פורסם לראשונה בבלוג של רותם ליברזון >> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון 3 בינתיים מכינים את הבצקניות: מערבבים היטב את כל המרכיבים. מרתיחים סיר עם מים ומוסיפים כף של שמן זית. 4 מכניסים כמות של חצי כפית מהבצק למים הרותחים. ממשיכים כך עם כל הבצק. 5 מבשלים כ-6 דקות עד שהכופתאות יציבות ומבושלות היטב. מוציאים אותן עם כף מחוררת לקערה. 6 מזלפים מעט שמן זית וצ'ילי חריף או פפריקה ומגישים מיד, עם 5-6 כופתאות לכל מנה. |