לפני הבישול 1 משרים את החומוס בקערת מים ללילה 2. מבשלים את החומוס עד לריכוך 3. משרים את האורז והאורז המלא בקערות נפרדות עם מים, למשך שעתיים לפחות. אם לא הספקתם להשרות חומוס לילה מראש, ניתן להשתמש בחומוס אורגני מבושל מקופסא. הכנת התבשיל 1. מסננים את האורז והאורז המלא ממי ההשרייה ושוטפים היטב במסננת. 2. מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את האורז פנימה ומטגנים מעט. 3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. 4. מורידים את האש ללהבה נמוכה, מוסיפים פנימה את החומוס ומערבבים. 5. מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים שוב. 6. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. 7. כאשר התבשיל מוכן מוסיפים לו את הכוסברה, מערבבים ומכסים שוב ל-5 דקות. 8. פותחים את הסיר, מערבבים ומגישים.
אם נשאר לכם מהתבשיל גם למחרת, אפשר להגיש אותו כסלט קר עם שמנת חמוצה, או עם מיונז ביתי.