שבלול כרשה ובצל ירוקהשבוע לכד אותנו הבלוג chocolate/salt, ובעיקר המאפה המהמם הזה: מבחוץ בצק בורקס של ארז קומרובסקי, מבפנים מילוי טעים טעים של בצלים וגבינה. מי מרים את הכפפה ומכין לנו?
צילום: טל סיון-צפורין, chocolate/salt
|
המצרכים :לבצק (על פי מתכון של ארז קומרובסקי):
למילוי:
לציפוי:
אופן ההכנה:
והנה הוא אפוי ומוכן | צילום:
טל סיון-צפורין, chocolate/salt
1 מתחילים עם הבצק: לשים את כל החומרים יחד עד שמתקבל בצק חלק ונותנים לו לנוח שעה וחצי בצד. 2 המילוי: מחממים את השמן במחבת רחבה ומאדים את הכרשה והבצל הירוק עד שהם רכים. מתבלים בצ'ילי, מלח ופלפל ומניחים להצטנן מעט. 3 מחממים את התנור ל-180 מעלות ומתחילים לפתוח את הבצק. את הבצק הזה פותחים על שמן: מחלקים אותו ל-3-4 חלקים שווים ומרדדים על משטח משומן למלבן ארוך ודקיק ככל יכולתכם. לא נורא אם נקרע קצת. 4 מפזרים על המלבן פס ממילוי הבצלים ומוסיפים את הגבינה המגוררת. 5 מגלגלים את המלבן לרוחבו לנחש דק וארוך, וכורכים אותו לשבלול בתוך תבנית עגולה. חוזרים על הפעולה עד שממלאים את התבנית. 6 מברישים בביצה טרופה ומפזרים גרעיני חמנייה ממעל. 7 אופים כ-30 דקות, עד שהמאפה שחום וריחני. המתכון באדיבות הבלוג chocolate/salt כלים: סטודיו 1220 מעלות
|