1 פורסים את החצילים עבה ואופים בחום 200 מעלות עם שמן זית ומלח גס 15-20 דקות, עד השחמה. משאירים את התנור דולק.
2 פורסים את העגבניות לעובי בינוני.
3 מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
4 פורסים חבילה אחת של בצק עלים מצונן על התבנית ומורחים רוטב לפיצה באופן אחיד. משאירים קצת שוליים נקיים.
5 מסדרים פרוסות חצילים ועליהן פרוסות עגבנייה ומפזרים מלח גס, שמן זית וקצת עלי בזיליקום.
6 מסדרים שכבה של פרוסות מוצרלה ומכסים בבצק העלים השני. מהדקים את השוליים של שני הבצקים אלה לאלה.
7 מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים שומשום. בעזרת סכין חורצים בבצק כמה חריצים באלכסון.
8 אופים 20-25 דקות, עד להזהבה, ומגישים חם.
מאפה בצק עלים | צילום:
נופר צור, mako אוכל
היופי השלם | צילום:
נופר צור, mako אוכל
מאפה בצק עלים. הכל טעים בפנים | צילום:
נופר צור, mako אוכל
** אם אין בצק עלים מצונן אפשר להשתמש בחבילת בצק עלים קפוא של 600 גרם, שהופשרה במקרר למשל הלילה. לפני השימוש פורסים את הבצק על השיש, מרדדים מעט ומחלקים לשני חלקים שווים. משם ממשיכים עם המתכון. שימו לב רק שזמן האפייה עשוי להתארך מעט.