תכניסו לראש טוב טוב , שמנת מתוקה מוצר לא בריא בכלל , המון שומן רווי ומי ששומר על בריאותו ירחק משומן רווי גם כשזה פעמים אחדות !!! יש הרבה מאכלים בריאים ללא שומן ושומן רווי וללא סוכר . החיים קצרים מידי וכשמתבגרים משלמים במחיר גבוה .
היי כולם.
מה שלומכם ??
אז ככה- הזמנו אנשים רבים לארוחת ערב ראש השנה. מכיוון שזאת לא הייתה הסעודה הראשונה של ראש השנה ומאסנו בבשר ובארוחות כבדות, (אתם יכולים רק להזדהות) החלטנו, עם הרבה אומץ וכוח רצון ללכת קצת לכיוון אחר . ובצעד נלהב- הודענו לאורחים היקרים שלנו - שיהיה חלבי, כן כן חלבי- שמעתם נכון !!! לא , לא הייתה טעות בכתובת במייל או בסמס , הארוחה תהיה חלבית !! התגובות ששמענו היו שונות ומגוונות-
האחד טען שחלבי זה לא טוב לו ללחץ הדם,
השני הוסיף ששמע שחלבי זה די מלחיץ,
השלישית דווקא טענה שזה רעיון מעולה, בעיקר כי יש עוגת גבינה !
הרביעית עיקמה פרצוף
החמישי הציע שלאחר הארוחה נצא כולנו לאיזה מסעדה (בשרית..)
השישית (במקרה גם אשתו) טענה שהוא ממש מגזים, ושאחרי כל הבשר הזה , היא בטוחה שיהיה מדהים !
וככה זה נמשך, לכל אחד היה מה להגיד, לא שרצינו לשמוע כן ? אבל מה לעשות, ישראלים תמיד אומרים את מה שהם חושבים. אין פה במה להלחם.
אז -בטחוננו קצת התערער. פתאום חשבנו שהגזמנו, שאולי עדיף ללכת לסופר ולקנות קצת כבד, כי הרי האורחים הוכיחו- הם לא אוהבים חידושים, ממשיכים להתקע במסורות הישנות, לא לפתוח את הראש לדברים חדשים. אז שלפתיי את ספר המתכונים של סבתא ריבה, במצב רוח ירוד , וכבר סכמתי עם עצמי על בגולאש שזיפים, כמו תמיד, הישן, המסורתי. עד שקבלתי הודעה ששנתה את החלטתי ברגע- "מותק, את לא משנה את התפריט ולא נעליים. תשקיעי כמו שאת יודעת, תכיני את הכי טוב שלך- ואף אחד לא יבכה פה. עליי. סבבה? בסוף הם ינשקו לך תרגליים. נ.ב גלידה עליי" הודעה שחזקה את רוחי. באמת. מכל הלב. אז עשיתי כדבריה - השקעתי תנשמה ,עשיתי את הכי טוב שאני יודעת. שהאורחים ילקקו את האצבעות בסוף כי באמת רציתי *להוכיח * להם שהם צריכים לצאת מהחשיבה המרובעת שלהם. אז חייבת לשתף אתכם- התחלתי קצת להלחץ -כאילו אני חייבת לעמוד בציפיות גבוהות. אז ימים ולילות לא עצמתי עין מחפשת את המתכונים הכי משובחים , שולחת את בעלי לקנות את המצרכים הכי טובים בשוק, קונה ספרי אפייה ובישול, מתקשרת לחמות לסבתא ולדודה, בקיצור מה לא עשיתי. ואמת המאמצים הניבו פרי. לאט לאט התחילו להתצבר על השיש מאכלים טובים עם ריחות משגעים ברמה באמת גבוהה. שפע עצום. ערב ראש השנה. אני סופרת את המאכלים, מרחרחת, טומעת ומוסיפה נגיעות אחרות. פרפקט. האורחים לא ידעו איפה לשים את עצמם מרוב בושה. ואח עוד יבואו לבקש תמתכונים. אבל אז נכנסה בתי הקטנה למטבח. "א-מא"! היא התבכיינה , מרימה את המכסים מעל כל המגשים. "אין פה שום דבר שאני אוהבת !!!!!" וכדי שהנסיכה תהיה מרוצה ולא תרעב חלילה בראש השנה, גלשתי באינטנרט במהירות שיא ומצאתי איזה מתכון לפטוציני שמנת. נראה מבטיח, קליל וטעים, משו שבטוח ייספק את הנסיכה הקטנה שלי. לא בניתי עליו יותר מדי, ידעתי שהילדה תאכל, ושאר הילדים שיגיעו, אבל לא בניתי על זה למבוגרים יותר מדי.
***
כשהאורחים סופסוף הגיעו, כל הבית היה כבר במתח. הדבקתי את כולם במתח ובהתרגשות שלי. בעלי כבר ספר את הדקות עד שהאורחים יגיעו ואני אחזור להיות אישה נורמלית ורגועה.
האורחים הגיעו , בשמחה רבה, היה ממש נחמד , באמת !!! האוכל הוגש לשולחן, היין זרם כמו מים (וגם המחמאות) מיליונים של מחמאות !!!! באמת, האורחים כככ התלהבו שלא נשאר פירור קטן , מכלום..
הם בקשו מתכונים, התנצלו על הדעות הקדומות והציעו לעשות ארוחה כזאת כל שישי (כןןן בטח)
אבל אתם אפילו לא קולטים, קוראים יקרים איזה תגובות קבלנו על הפטוציני !! אם אתם באמת מעוניינים לדעת, מגיע לתגובות האלה תגובה משלה.