ממרח שעועית אזוקי ובטטהמתאבן מופלא המורכב מ-2 מרכיבים (ומלח) שיעשה לכם רק טוב. הוא כל כך פשוט וקל להכנה, שממש אין לכם תירוץ לא להכין אותו
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
שעועית אזוקי היא שעועית פחות מוכרת בקרב הקהל הרחב אבל שווה לכולם להכירה כי היא מעולה לטיפול בתסמיני סכרת, ושיקום מדדי הסוכר בדם. כמו כל שעועית כדאי להשרותה במים במשך 6 עד 8 שעות. שעועית האזוקי יחסית קלה להנבטה והבישול שלה קצר יחסית.
המצרכים :
אופן ההכנה:1 אופים את הבטטה בקליפתה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד שהיא מתרככת, כ-30-45 דקות. 2 מבשלים את השעועית עד שהיא מתרככת, כ-40 דקות ומסננים את המים. 3 מוציאים את תכולת הבטטה מהקליפה, מוסיפים את השעועית, טוחנים בעזרת בלנדר מוט ומוסיפים מלח לפי הטעם. * כדאי להגיש על קרקר תוצרת בית עם עירית קצוצה. * הממרח נשמר 4-5 ימים במקרר. * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא. >> בשבוע שעבר הכנו מעדן תותים |