מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

קציצות עדשים כתומות וקינואה

מדי פעם עולה בנו הרהור, אולי בכל זאת ננסה להיות טבעונים. אנחנו מזדהים עם המסר, חושבים שארנבים זה חמוד ומבינים עמוק בפנים שעגלים זה בעצם אותו הדבר. בינתיים זה לא קרה, אבל הקציצות האלה לגמרי היו רגע כזה

|המטבח הטבעוני שלי, הוצאת תכלת| פורסם08:39
קציצות עדשים כתומות וקינואה (צילום: טל סיון צפורין, המטבח הטבעוני שלי, הוצאת תכלת)
צילום: טל סיון צפורין, המטבח הטבעוני שלי, הוצאת תכלת

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

לקציצות האלה לא מוסיפים שום "דבק", הקסם קורה לבד: רק משרים את העדשים במים, ונותנים לעמילנים ולחלבונים הטבעיים שלהן לעשות את העבודה. לשדרוג המתכון, טגנו את הבצל בשמן זית לפני ההכנה. את הקינואה אפשר להחליף בדגנים מבושלים אחרים כמו אורז, גריסים, בורגול ואפילו פתיתים.

המצרכים :

ל-25-30 קציצות:

  • שלושת רבעי כוס (120 גרם) קינואה אדומה או לבנה
  • כוס וחצי מים רותחים
  • כוס ושלושת רבעי (300 גרם) עדשים כתומות, שהושרו במים לפחות 4 שעות
  • חצי בצל סגול, חתוך גס
  • 4-5 שיני שום
  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
  • חצי פלפל צ'ילי, קצוץ
  • 1-2 כפות שמן זית
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • שמן זית (או שמן צמחי אחר) לטיגון

להגשה:

  • טחינה, חרדל, חזרת

אופן ההכנה:

1מחממים 2 כפות שמן זית בסיר בינוני מעל להבה בינונית-גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים את הקינואה, מתבלים במלח ומערבבים. יוצקים את המים הרותחים, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 15-20 דקות, עד שכל המים נספגים והקינואה מוכנה.

2מסננים את העדשים המושרות ומניחים במעבד מזון. מוסיפים בצל, שום, פטרוזיליה, צ'ילי ושמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ומעבדים לתערובת אחידה ועסיסית. אם התערובת פירורית ולא מתאחדת, כנראה שלא טחנתם אותה מספיק.

3מניחים את תערובת העדשים בקערה, מוסיפים את הקינואה המבושלת ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. הטעמים צריכים להיות עזים, שכן המליחות "דוהה" במהלך הטיגון. בשלב הזה מומלץ (אך לא חובה) להכניס את התערובת לחצי שעה למקרר, להתייצבות ואיחוד טעמים.

4מחממים במחבת רחבה שמן לטיגון רדוד, מעל להבה בינונית-גבוהה. כשהשמן חם, יוצרים מהתערובת קציצות, מהדקים בין כפות הידיים ומניחים בזהירות במחבת. מטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהקציצות שחומות ופריכות. לחלופין, ניתן גם לאפות את הקציצות. מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים, ליצירת סביבה לחה. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים היטב בשמן זית. מניחים את הקציצות בתבנית ומזלפים מעל מעט שמן זית. אופים כ-10 דקות, עד שהקציצות מתייצבות. אם רוצים אפשר להפוך אותן לקראת סיום האפייה.

*את הקציצות מגישים מיד לצד טחינה, חרדל או חזרת. אם לא אוכלים אותן מיד, מאחסנים אותן כשהן עדיין חמות בכלי סגור, למניעת התייבשות. הקציצות יישמרו במקרר 3-4 ימים או עד 3 חודשים במקפיא.

המתכון מתוך הספר "המטבח הטבעוני שלי" של אורי שביט, הוצאת תכלת.לרכישת הספר

...טוען
מדורים
  • N12
  • צבא וביטחון
  • פלילים+
  • סלבס
  • תרבות
  • TVbee
  • מוזיקה
  • דיגיטל
  • אוכל
  • עיצוב הבית
  • הורים
  • חופש
  • מגזין סוף השבוע
  • היטליסט- המצעד הרשמי של ישראל
  • בריאות
  • כסף
  • Fashion Forward
  • HIX
  • גאווה
  • לאב איילנד
  • תקשורת ושיווק
  • תכניות קשת 12
  • לוח שידורים
  • +12
  • חדשות הבוקר
  • ארץ נהדרת
  • המטבח המנצח
  • נינג'ה ישראל
  • סברי מרנן
  • ערב טוב עם גיא פינס
  • הכוכב הבא
  • מונית הכסף
  • ארץ נהדרת
  • עובדה
  • פנייה לארכיון קשת
  • ערוץ 12 בשידור ישיר
  • שימושון
  • שמות לבנים
  • שמות לבנות
  • פענוח בדיקות דם
  • פרסום ממומן באתר
  • עומס בנתב"ג
  • תנאי שימוש
  • כתבו לנו
  • דרושים
  • אקו"ם
  • מפת האתר
  • RSS
  • מיוחדים
  • מדריך דובאי
  • מדריך דובאי
  • פירוש שמות
  • פירוש שמות
  • כניסת שבת
  • מאקו ב-twitter
  • מאקו ב-twitter
  • מאקו ב-facebook
  • הניוזלטרים שלנו
  • קניות והטבות
  • Holiday finder
  • easy - חיפוש עסקים
  • מבצעים
  • פרסמו אצלנו
  • רואים רחוק
  • מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il