האם אתם מוסיפים שמן לגרנולה שלכם? מתכונים לגרנולה בדרך כלל מכילים שמן והשאלה היא: למה בעצם? מבחינה קלורית מדובר בקלוריות מבוזבזות – בכוס שמן יש לא פחות מ-1,920 קלוריות. מרכיבי הגרנולה אומנם זקוקים למרכיב טעים שיזרז השחמה, אבל בגרנולה מתוקה יש מרכיב סוכרי (דבש או סילאן), שמשחים את הגרנולה, ולכן השומן למעשה מיותר. גם מבחינה תזונתית אין צורך בתוספת שמן, כי הגרנולה מכילה אגוזים וגרעינים שעשירים בשומן הכי בריא שיש. אחרי שניסיתי להכין גרנולה עם שמן ובלי שמן, אני אומרת לכם בוודאות – השמן מיותר. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. 2 מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים חוץ מהפירות היבשים. מפזרים בתבנית. 3 אופים את הגרנולה במשך 30-50 דקות – כשבכל 10 דקות פותחים את התנור בזהירות ומערבבים היטב, כי היא עלולה להישרף בקלות. 4 מוציאים מהתנור, מפוררים את הגרנולה ומוסיפים את הפירות היבשים. מחזירים לתנור לעוד 5-10 דקות. 5 רק אחרי שהגרנולה מצטננת לגמרי מאחסנים במכל אטום. בקערה | צילום: רויטל פדרבוש, mako אוכלמתכונים ורעיונות נוספים תמצאו בבלוג "מטבח לייט" מתכונים, סרטונים ורעיונות נוספים תמצאו באינסטגרם של "מטבח לייט" בתיאבון! |