1 מפשירים את הבצק במקרר כמה שעות או למשך הלילה.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 פורסים את הבצק המופשר על משטח העבודה. אם הוא ארוך מדי, אפשר לחלק אותו לשניים ולעבוד עם חלק אחד בכל פעם.
4 מערבבים בקערה את החמאה, הגבינה הצהובה, המוצרלה, השום והפטרוזיליה.
5 מורחים את תערובת החמאה והגבינות על הבצק באופן אחיד, בעזרת מברשת או כף. משאירים בקערה מעט מהתערובת כדי למרוח על השבלולים לפני האפייה.
6 מגלגלים את יריעת הבצק לשבלול מהודק, כמו רולדה.
שבלולי שום וגבינות. מתאימים לכל שעה ביום | צילום:
גיל גוטקין, mako אוכל
7 חותכים את גליל הבצק לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומסדרים בשכבה אחת בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. זה בסדר אם נראה שיש רווחים בין שכבות הבצק, הוא תופח בתנור.
8 מורחים על השבלולים את מעט תערובת החמאה שנשארה בקערה, ואופים כ-15 דקות, עד שהם זהובים ותפוחים. מגישים מיד ומכניסים טוב הביתה.