ופל דלעת במייפל מתובלרוטב המייפל המתקתק-חרפרף מחמיא כל כך לטעמי הדלעת, ואגוזי הקשיו שמתפוצצים בפה הופכים את המנה לתוספת מענגת שכיף לזלול אפילו בלי מנה עיקרית. ואגב, המתכון עובד נהדר גם עם בטטות
רון יוחננוב
| מבשלים ואופים ביחד, הוצאה עצמית
| פורסם 14/06/23 07:00
צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים ביחד, הוצאה עצמית
|
המצרכים (4 מנות):
לרוטב המייפל:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור ל-190 מעלות בתוכנית טורבו או חום עליון-תחתון. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. 2 קולפים את הדלעת ופורסים לפרוסות ברוחב כ-1 ס"מ. חורצים בכל פרוסה חריצים עמוקים לאורך ולרוחב, בצורת שתי וערב, ומניחים בתבנית. מברישים בשמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל שחור. 3 אופים כ-25 דקות, עד שהדלעת מתרככת ומזהיבה. מוציאים. 4 בינתיים מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערית ומערבבים. 5 מעבירים את פרוסות הדלעת לצלחת הגשה. יוצקים עליהן את הרוטב. מפזרים את הפטרוזיליה ואת אגוזי הקשיו ואם רוצים, גם את פלפל הצ'ילי. מגישים חם. המתכון מתוך "מבשלים ואופים יחד" של רון יוחננוב, הוצאה עצמית. לרכישה ב-99 שקלים במקום 139 |