1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2 מכניסים את עלי התרד לסיר ומבשלים על אש גבוהה מספר דקות, עד שהתרד מתרכך לגמרי. שומרים שלא ייחרך (אפשר להוסיף לסיר כף-שתיים של מים, אם אתם מפחדים שהתרד יישרף). מוציאים מהסיר, מסננים היטב, קוצצים את התרד ומניחים בצד להתקררות.
3 מערבבים את שאר החומרים בקערה (משאירים מעט גבינה צהובה כדי לפזר מעל המאפינס לפני האפייה) ומניחים בצד כרבע שעה (בזמן שהתרד מתקרר). בזמן הזה הקוואקר סופח את נוזלי התערובת ומעבה אותה. מוסיפים את התרד ומערבבים היטב.
4 מרפדים תבנית של 12 שקעים בעטרות נייר ומשמנים אותן. מעבירים את הבלילה לתבנית, מפזרים מעט גבינה צהובה מעל ואופים כ-45-50 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם הננעץ במרכז אחד המאפינס יוצא יבש יחסית.
5 מצננים היטב את המאפינס ורק אז מקלפים את עטרות הנייר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!