1 מכינים את הבצק: טוחנים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, מלח וקוביות חמאה קרה עד לקבלת פירורים.
2 מוסיפים פרמזן ובזיליקום ומעבדים שוב. מוסיפים שמנת חמוצה ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק. אם הבצק יבש ולא מתאחד לכדור מוסיפים מעט שמנת חמוצה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר (אם אין מעבד מזון – אפשר להכין את הבצק בידיים).
>> מתכונים לשבועות
בעברית צחה: גאלט | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
3 מכינים את הפטריות: מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את הפטריות עם מלח ופלפל עד לריכוך. מוסיפים פרמזן, מערבבים ומסירים מהאש.
4 מערבבים בקערה את כל הגבינות לתערובת אחידה. ממליחים לפי הטעם.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 מרדדים את הבצק, שהתקרר בינתיים, על נייר אפייה מקומח היטב לעיגול או מלבן גדול.
7 מניחים במרכז הבצק את מלית הגבינות ועליה מפזרים את הפטריות. שומרים על שוליים נקיים.
8 סוגרים את המאפה מכל הצדדים לפאי חצי פתוח. מברישים את הבצק בחלב ומפזרים שומשום בנדיבות.
9 מעבירים את המאפה עם נייר האפייה לתבנית התנור ואופים 35-40 דקות, עד שהבצק שחום והפאי מוכן למראה. מגישים חם.