ברוסקטה בצל מקורמלמנת שף ממצרכים שיש לכולם בבית: לחם, בצל וחמאה, הרבה חמאה. ההכנה פשוטה, והתוצאה היא ביס בלתי נשכח, מהסוג שהייתם מצפים למצוא רק במסעדה שאתם לא יכולים להרשות לעצמכם
צילום: יעל קצב, mako אוכל
|
המצרכים :
להגשה:
אופן ההכנה:1 מקלפים את הבצלים, חוצים ופורסים לרצועות דקות. 2 מערבבים במחבת את השמן, הבצלים הפרוסים והתימין 2 דקות. 3 מוסיפים רבע כוס מים וממשיכים לטגן-לאדות תוך ערבוב. בכל פעם שהמים מתאדים מוסיפים עוד קצת מרבע כוס המים שנותרה. ממשיכים כך עד שהבצל מקבל צבע חום כהה מאוד (זה דורש סבלנות אבל משתלם). 4 מוציאים את הבצל המקורמל למשטח עבודה ובעזרת סכין קוצצים לחתיכות קטנות. לא שוטפים את המחבת, נצטרך אותה שוב. 5 מעבירים את הבצל המקורמל הקצוץ לקערה עם חמאה, מלח ופלפל שחור ומערבבים עד שהחמאה נטמעת היטב ומתקבל מעין ממרח. 6 מעבירים את ממרח הבצל המקורמל למחבת על להבה גבוהה. מניחים עליו את פרוסות הלחם ומחכים 20 שניות. בזמן הזה הבצל יתחבר ללחם ואז אפשר להפוך אותו לצד השני. מטגנים עוד כמה שניות ומוציאים. 7 מפזרים פרמזן וזוללים מיד. ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים ברוסקטה בצל מקורמל | צילום: יעל קצב, mako אוכלבתיאבון! |