חצ'פורי ביתי שאי אפשר לסרב לוחצ'פורי הוא מאפה גאורגי שאף ישראלי לא יכול לעמוד בפניו - ומעכשיו גם לא צריך! ביצה רכה וגבינות בגרסה קצת שונה, במעטה לחם רך אבל גם פריך - ככה תכינו אותו בעצמכם
צילום: אפיק גבאי, תיק אוכל |
המצרכים (5 מנות):לבצק:
למלית:
אופן ההכנה:1 מערבבים את הקמח והשמרים בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז. מניחים בגומה את המים, החמאה והמלח ולשים לבצק רך. אם הבצק נדבק ליד ניתן להוסיף כרבע כוס קמח נוספת. מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל נפחו. 2 לאחר ההתפחה לשים את הבצק שוב, מחלקים ל-5 כדורים, ונותנים להם לתפוח שוב על משטח מקומח - 10 דקות. בינתיים מערבבים את הגבינה עם המלח והפלפל והבצל הירוק (אם רוצים). 3 מרדדים כל כדור לעיגול לא דק מידי, מורחים במרכז כל עיגול את מלית הגבינה, מרימים את שולי העיגול מכל צד ומהדקים כל קצה - כך שנוצרת צורה של סירה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-15-20 דקות. 4 מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת מזלג לוחצים מעט את מרכזה של כל סירה כך שנוצרת גומה. לתוך כל גומה שוברים ביצה, מפזרים מלח גס ומחזירים לאפייה לעוד כ-5 דקות, או עד לרמת העשייה של הביצה שמעדיפים. * מומלץ להגיש לצד בצל ירוק, סלט קצוץ או ממרח חריף. * המתכון באדיבות הבלוג "תיק אוכל" של אינס שילת ואפיק גבאי. פורסם כאן בנובמבר 2022 |