פסטה קצרה עם רטטוירטטוי הוא תבשיל של ירקות קיץ חתוכים לקוביות, שבאופן מסורתי מתבשלים בנפרד ורק בסוף מצטרפים לכדי תבשיל ריחני. כאן הוא מגיע בגרסה המהירה שלו, עם רוטב עשיר בירקות מגוונים, שעובד מעולה גם חם וגם קר |
המצרכים (3 מנות):
אופן ההכנה:1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים, ומניחים בצד. 2 מחממים היטב מחבת רחבה. מוסיפים את השמן, הבצל והשום, ומערבבים היטב. 3 מוסיפים את הגזר, הזוקיני, הפלפל והחציל, וכאשר הירקות מראים סימני צריבה יפים, מוסיפים את העגבנייה ומערבבים היטב. 4 מוסיפים למחבת את המים והמלח, ומביאים לרתיחה. 5 מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כ-5 דקות עד לקבלת רוטב סמיך. 6 מוסיפים לסיר את הפסטה המבושלת והבזיליקום, מערבבים, ומגישים. לאתר של עופרי - ערן הגנן |