מאפה האליםמי שנתן למנה הקסומה הזאת את השם "מאפה 12 האלים" ידע מה הוא עושה, ויעל קצב, שהוסיפה לה טוויסט קטן עם פרוסת בטטה צלויה ומתובלת - שיפרה אותה אפילו יותר. כל כך מעט מרכיבים, כזה איזון מופלא של טעמים |
המצרכים :ל-10 מאפים:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 מכינים את הבטטות: מקלפים את הבטטה וחוצים אותה (אם משתמשים בבטטות קטנות אין צורך לחצות אותן). פורסים לאורך לפרוסות יחסית עבות של סנטימטר. 3 מסדרים את פרוסות הבטטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה וחורצים בהן חריצים שתי וערב. מזלפים שמן זית ומתבלים במלח, פלפל שחור ואורגנו. מכניסים לתנור לכ-30 דקות, עד שהבטטות מתרככות. 4 מוציאים את הבטטות מהתנור, מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ומתחילים להכין את מאפי האלים. 5 חותכים את גבינת הפטה ל-10 מלבנים, יחסית עבים (שימו לב לפרופורציה של הגבינה ביחס לבטטה). ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים 6 מניחים על משטח העבודה דף פילו ומרססים בספרי שמן. מקפלים את הדף לשניים. מניחים בתחתית הפילו מלבן של בטטה ומלבן של פטה, זה על זה. 7 מקפלים את שני צידי דף הפילו על הבטטה והגבינה ומקפלים לצורת מעטפה (ראו בסרטון). חוזרים על הפעולות עם כל הכמות. 8 מניחים את מאפי האלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מרססים במעט שמן ואופים 15 דקות, עד הזהבה. 9 מזלפים דבש ומגישים מיד. |