ממרח זה מזכיר במרקמו ובערכיו התזונתיים חומוס. בדומה לחומוס, הוא משמש למריחה כבסיס על הטורטיה, לפני הנחת שאר החומרים.
המצרכים :
1 קופסא שעועית שחורה משומרת
4 כפות בצל מטוגן בשמן זית
2 שיני שום כתוש
מלח, פלפל שחור
חצי פלפל חריף כבוש, קצוץ (לא חובה)
כמה טיפות טבסקו או צ'ילי מתוק-חריף
אופן ההכנה:
מועכים את השעועית במזלג או במעבד מזון. מוסיפים את שאר החומרים. טועמים ומתקנים את החריפות לפי הטעם. מורחים את הפריחולס על הטורטיות, לפני שמגלגלים בהן את נתחי העוף. טיפ: לארוחות חלביות או צמחוניות מוסיפים רצועות גבינה צהובה.