1 מתחילים עם הרוטב: קוצצים את הפטריות ומטגנים במעט שמן (כפית אחת לערך). מוסיפים את הציר או התיבולית ומבשלים 3-4 דקות, עד שכל הנוזלים יוצאים מהפטריות.
2 מוסיפים תימין ומתבלים לפי הטעם.
3 מוסיפים את השמנת ומרתיחים.
4 מסירים מהאש ומסננים למוצקים ונוזלים.
5 מכינים את הבלינצ'ס: טורפים יחד את כל מרכיבים. מחממים טוב טוב מחבת גדולה.
6 יוצקים חצי מצקת מהבלילה למחבת הלוהטת.
7 מטגנים דקה מכל צד, ומוציאים לצלחת.
8 מסדרים את הבלינצ'ס על צלחת הגשה, לצדם מסדרים את הפטריות שסיננו, ולידן צלוחית רוטב.