1 מחממים שמן זית בסיר רחב או במחבת גדולה ועמוקה על להבה בינונית. מוסיפים שומר וארטישוק, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות עד שהירקות רכים. מסירים את המכסה, מגבירים להבה לבינונית ומטגנים את הירקות עד הזהבה.
2 מוסיפים שום ומטגנים עד שניחוחו מורגש אך בלי שישחים. מוסיפים יין ומבשלים עד שרובו מתאדה. מתבלים.
3 בינתיים מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.
4 מסננים את הפסטה ומוסיפים לירקות. מוסיפים גבינת פרמזן, זיתים ופטרוזיליה, מערבבים ומגישים מייד.