1 מבשלים את הקינואה במים עם קורט מלח. חמש דקות בסיר מכוסה ועשר דקות נוספות ללא מכסה, או עד שכל הנוזלים נספגים בקינואה. מורידים מהאש.
2 קוצצים את האבוקדו ומוסיפים לסיר הקינואה. מוסיפים גם את יתר המצרכים של הקציצות: פשתן טחון, אבקת מרק, קארי וחצי ביצה טרופה.
3 יוצרים כדורים גדולים למדי (שלא יתפרקו בחריצי הגריל), מגלגלים בביצה ומצפים בפירורי לחם. צולים בערך 2-3 דקות מכל צד.
4 זורקים את העגבנייה, הבצל, הגזר ושיני השום על הגריל עד שהם מקבלים צבע יפה ומרקם רך ונוח לעבודה. חותכים לפרוסות.
5 את הרוטב ניתן לחם בפינג'ן מעל הגריל, אך הוא מעולה גם ללא בישול. פשוט מערבבים את השמנת והקארי ושופכים מעל הקציצות.
6 מגישים את הירקות לצד המנה.