מכינים את המלית: 1 מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים טחון טבעול ותבלינים ומערבבים עד שמשחים יפה. 2. מוסיפים קינואה, מערבבים דקה ומוסיפים 1/2 כוס מים רותחים. מכסים ומבשלים 3 דקות. מוסיפים בורגול ועוד 1/2 כוס מים רותחים ומכסים. מבשלים 3 דקות, עד שהקינואה והבורגול רכים אם כי לא לגמרי. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים. ממלאים ומבשלים: 3. מרוקנים את הקישואים בעזרת קישואן, או שחוצים לשתי סירות. מרוקנים ומשאירים דפנות דקות אבל יציבות. את שאריות הקישואים קוצצים ומוסיפים למלית. ממלאים את הקישואים. 4. יוצקים רכז רימונים מעורבב במים רותחים לתחתית של מחבת עמוקה או סיר רחב, שיוכל להכיל את הקישואים בשכבה צפופה אחת. מוסיפים את הקישואים ומבשלים מכוסה על אש קטנה כחצי שעה. מדי פעם יוצקים מנוזל הבישול על הקישואים. מבשלים עד שהכל רך והרוטב מצטמצם. 5. מגישים חם או חמים עם יוגורט. אפשר לחמם על אש קטנה עם הרוטב ובמידת הצורך לדלל את הרוטב במים.
* גיוונים: • מחליפים את הקישואים ב-4 גמבות. • מחליפים את הקינואה והבורגול באורז. גם אותו מבשלים חלקית — מקסימום 10 דקות. ממלאים את הקישואים ומשלימים את הבישול.