פנקייקס יוגורט מפנקים באמתוכשאנחנו אומרים מפנקים באמת, אנחנו מתכוונים לקציפה של יוגורט, וניל וגנאש שוקולד לבן, לתערובת פנקייקס אוורירית וקלילה עם יוגורט במקום חלב, לסלט פירות קיצי וצבעוני ולסירופ מייפל מעל לכל זה. נשמע לא רע
צילום: דניה ויינר, דנונה, שטראוס |
המצרכים :לקציפת יוגורט שוקולד לבן:
לבלילה:
לסלט פירות:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מכינים את הגנאש לקציפה: יוצקים את השמנת לקערה ושוברים לתוכה את השוקולד הלבן. אם משתמשים בחצי מקל וניל - מגרדים את הזרעים מתוכו לתוך הקערה. מעמידים את הקערה מעל סיר מים מבעבעים (בן מארי) על להבה בינונית ומחממים עד שהשוקולד נמס. מסירים מהאש, מערבבים עד שהקרם אחיד ומצננים. מכסים את הקערה ומאחסנים במקרר עד למחרת. 2 מכינים את הבלילה לפנקייק: שמים בקערה את היוגורט. ממלאים את מכל היוגורט הריק בחלב ויוצקים לקערה. מוסיפים את הביצים, המייפל והסוכר וטורפים היטב במיקסר ידני או במטרפה. מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה נוספת, מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת היוגורט ומערבבים רק עד שהן מתאחדות. מכסים את הקערה ושומרים בצד (לא במקרר) כחצי שעה לפני הטיגון. 3 מסיימים את הכנת הקציפה: מקציפים את תערובת השמנת והשוקולד במיקסר עם 2 כפות סוכר. אם לא השתמשנו קודם במקל וניל, מוסיפים חצי כפית תמצית וניל. מקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה. מקפלים פנימה את היוגורט ומערבבים היטב לקבלת קרם חלק. 4 מכינים סלט פירות: מערבבים בקערה את הפירות. מוסיפים את הליקר (אם יש ואם רוצים) והנענע. משהים כחצי שעה לספיגת טעמים. 5 מטגנים: מחממים מחבת טפלון גדולה או מחבת פנקייק ומרססים אותה בספריי שמן. כשהמחבת חמה, יוצקים למחבת הגדולה ב-3 מקומות מצקת קטנה מהבלילה, כך שייווצרו 3 עיגולים בקוטר כ-10 ס"מ, או יוצקים את הכמות הדרושה לשקעים במחבת פנקייק ייעודית. כשנוצרות בועות על גבי הפנקייק והצד התחתון מזהיב, הופכים בזהירות בעזרת מרית לחצי דקה נוספת בערך, ומסירים מהאש. חוזרים על הפעולות עד לסיום הבלילה. * להגשה: מניחים 3-2 פנקייקס בכל צלחת. אם רוצים, יוצקים עליהם סירופ מייפל. מניחים מעליהם כמות נדיבה של קציפת יוגורט ולצדם סלט פירות, ומגישים מיד. >> בואו לראות את טיול האוכל הסופר מגרה של מושיק ודובדבני ביוון |