1 משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים למשך לילה.
2 קוצצים את החלק הלבן של המנגולד (הגבעולים) וקורעים ביד את החלק הירוק (העלים).
3 מבשלים את גרגירי החומוס כ-50 דקות, עד שהם רכים (כדאי לקפות במהלך הבישול). מסננים ומעבירים לקערה.
4 מחממים במחבת עמוקה 5-6 כפות שמן ומטגנים את הכרישה 10-15 דקות, עד לשקיפות.
5 מוסיפים שום ומטגנים עוד 2-3 דקות (מוודאים שהוא לא נשרף).
6 מוסיפים את גבעולי המנגולד הקצוצים וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות. מערבבים מדי פעם. מוסיפים כמון ומערבבים היטב. מוסיפים את גרגירי החומוס, ומטגנים עוד שתי דקות.
7 מוסיפים את עלי המנגולד וכשנפחם מתחיל לרדת מוסיפים את הציר ומיץ הלימון. מערבבים היטב.
8 ממשיכים לבשל ללא כיסוי עד שהנוזלים מצטמצמים כמה שאוהבים (אני בישלתי 50 דקות על להבה בינונית-נמוכה).
9 ממליחים ומאזנים טעמים.
המתכון עלה לראשונה ב-5.12.22 ב-mako גרין.
** אפשר להוסיף ירוקים שאוהבים כמו סלרי, שמיר, כוסברה ופטרוזיליה.
** מומלץ להגיש על אורז לבן.