את הגרסה הזו למרדומה קיבלנו ממרגלית חג'ג', שסיפרה לנו שהמהדרין חולטים מראש וקולפים את העגבניות. מרגלית לא מקלפת, אך שולפת את קליפות העגבנייה במהלך הבישול. היא גם ממליצה על טריק שיכול לחסוך את החליטה והקילוף - לגרוס מעט בבלנדר את העגבניות, דבר הגורם למרקם הקליפות להיות לא מורגש כמעט. המצרכים :
אופן ההכנה:1 רק אם רוצים: מסמנים איקס בתחתית העגבניות ומכניסים אותן למים רותחים למספר שניות. מקלפים וחותכים לשמיניות. גם אם מוותרים על שלב החליטה והקילוף - חותכים לשמיניות ומכניסים לסיר גדול. 2 מוסיפים לסיר שמן צמחי (לא זית) בנדיבות, פלפל צ'ומה, מלח לפי הטעם וסוכר חום ומביאים לרתיחה עם מכסה פתוח. מנימיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים שלוש (פחות, אם מרסקים מראש את העגבניות). מערבבים מדי פעם. כשמתחיל להתייבש, מוסיפים עוד שמן. לקראת סוף הבישול, מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים. כשאין כמעט נוזלים בסיר - המרדומה מוכנה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |