ימי השבת המשמחים ביותר של ילדותי נפתחו בפנקייקים של אמא שלי (המתחרה הצמוד היה הלחם המטוגן של אבא שלי, אבל זה כבר למתכון אחר). היא מעולם לא עבדה עם מתכון מסודר והייתה מה שאני קוראת לו "בשלנית אינטואיטיבית", אולי בגלל שאף פעם לא היה מי שהנחה אותה בנבכי המטבח ואת הדרך הקולינרית שלה היא גילתה לגמרי בעצמה (ככה כנראה נולדו כדורי תפוחי אדמה מצופים קורנפלקס בתנור).
אני הייתי מוקסמת מכך שהיא פשוט הוסיפה בנונשלנט מרכיבים לקערה, ערבבה והופ, מהמחבת יצאו בזה אחר זה פנקייקים מתוקים וטעימים. כשהפכתי לטבעונית ניסיתי כמה מתכונים טבעוניים, אבל אף אחד מהם לא עורר בי את התחושה שחיפשתי. יום אחד פשוט ניסיתי להכין פנקייקים כאלה שיוצאים מהלב ומה אני אגיד לכם, זה הצליח בצורה בלתי רגילה. התברר לי שפנקייק טוב הוא תוצאה של איזון רכיבים, בלילה במרקם הנכון ומחבת לוהטת, כל השאר ממש לא הכרחי.
מהמושחת לבריא. אפשר כמובן להכין פנקייק קלאסי מקמח וסוכר לבנים בלי להתעכב על זה יותר מדי, אפשר ללכת חלק מהדרך ולשלב גם קמח מלא וממתיקים יותר מוצלחים (ניסיתם פעם סוכר קוקוס?) ואפשר להרחיק אל מחוזות הבריאות ולהכין פנקייק טעים ממש משיבולת שועל. לא תאמינו כמה זה קל ופשוט. אם בא לכם לשמח את הזללנים, נסו לשבץ בחביתיות שלכם פרוסות של פירות כמו תותים ובננות או למלא אותן בנוטלה תוצרת בית, כמו במתכון שלפניכם. המצרכים :לפנקייק (8-10 יחידות):
לממרח:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מתחילים בהכנת הממרח: משטחים את האגוזים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים בתנור כ-10 דקות, עד שהם מזהיבים מעט. מוציאים, מניחים לאגוזים להתקרר ומשפשפים אותם בין כפות הידיים או בתוך מגבת כדי להיפטר מהקליפות (לא נורא אם קצת נשארות). 3 מעבירים את האגוזים למכל של מעבד מזון וטוחנים היטב עד שהשמנים הטבעיים משתחררים ומתקבלת משחה גסה. 4 ממיסים שוקולד במיקרוגל או בקערה מעל מים רותחים (בן מארי) ומוסיפים לו את יתר החומרים. מערבבים היטב ומוסיפים לאגוזים. טוחנים שוב עד לקבלת קרם חלק. 5 מרפדים מגש בנייר אפייה ומשטחים עליו דיסקיות של ממרח אגוזים בקוטר של 5-6 ס"מ. מעבירים למקפיא למשך חצי שעה, עד שהממרח מתגבש. פנקייק טבעוני במילוי נוטלה ביתית | צילום: אורי שביט, mako אוכל6 מכינים את הפנקייק: מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים שמן, תמצית וניל וחלב - כדאי להוסיף אותו בהדרגה ולטרוף עד שמתקבלת בלילה אחידה בסמיכות הרצויה. מניחים למשך כ-5 דקות, כדי לאפשר לאבקת האפייה לפעול. 7 מלהיטים מחבת נון-סטיק (אפשר לשמן אותה מעט) ויוצקים מהבלילה. משטחים ומניחים במרכז דיסקית ממרח לוז קפוא. יוצקים עוד בלילה מעל הדיסקית כך שתכסה אותו כליל ומטגנים עד שנוצרות בועות קטנות והחלק התחתון מזהיב יפה. 8 הופכים בזהירות ומטגנים עוד מעט על הצד השני. מעבירים לצלחת הגשה וממשיכים כך עם יתר הבלילה והדיסקיות. אורי שביט היא בעלת הבלוג "טבעוניות נהנות יותר" ומנחת סדנאות בישול טבעוניות. מדריכים טבעוניים נוספים במדור: |