לחם כוסמין של מיקי שמומיקי שמו יוצא בליין חדש של לחמים, ואנחנו מרוויחים מתכון מצולם, צעד אחר צעד: לחם עם קמח כוסמין, שנראה כאילו נרכש בבוטיק לחמים יוקרתי
צילום: דן לב, mako אוכל
|
המצרכים :לשני כיכרות:
אופן ההכנה:
לחם כוסמין - המרכיבים | צילום:
דן לב, mako אוכל
1 לשים את הקמחים והמים במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות במהירות איטית, עד שמתקבל בצק. מכסים במגבת ומשאירים בקערת המיקסר לכ-1/2 שעה. 2 מוסיפים את השמרים ולשים כ-5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת. מכסים במגבת ומניחים לתפיחה של שעה בטמפרטורת החדר. 3 מחלקים את הבצק לשני חלקים זהים בגודלם. יוצרים מכל חלק כדור בצק חלק, מכסים ומתפיחים שעה נוספת (הכי נוח לעשות זאת בקערת התפחה, כמו בתמונה). אחרי ההתפחה | צילום: דן לב, mako אוכל4 חורצים בעזרת סכין חדה מאוד את חלקו העליון של הבצק התפוח (ראו בתמונה), על מנת שהתפיחה תיעשה באופן אחיד. 5 מחממים את התנור לחום של 200 מעלות, ואופים את הכיכרות כ-40 דקות. לחם הכוסמין מוכן לאפייה | צילום: דן לב, mako אוכל* קונדיטוריית שמו יצאה לקראת החורף בקולקציית לחמים, פלוטים ופוקצ'ות מפנקת מחומרי הגלם המובחרים ביותר, בעלי ערך תזונתי גבוה והנעשים בעבודת יד. ניתן להשיג בסניפי הרשת במחיר של 10-18 שקלים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |