רטטוי של אייל שניאת הרטטוי הזה אייל שני מכניס לפיתה בסניפי "מזנון" בתוספת טחינה וביצה קשה, אבל נגלה לכם שהוא גם מצוין ממש בצלחת. הסוד הוא בטיגון ובבישול: את הירקות מטגנים בנפרד, ורק אז מכניסים לרוטב ולמכת חום בתנור![]()
צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
|
המצרכים :
לרוטב העגבניות:
אופן ההכנה:1 מטגנים כל ירק בנפרד עד שהוא מזהיב לבלונד, מסננים מן השמן ומניחים על נייר סופג. 2 הרוטב: מוזגים את השמן לסיר ומוסיפים את הפלפלים הירוקים. מציתים להבה בינונית בכיריים ומאדים עד שצבע הפלפלים מבהיר ונוצרות סביבם בועיות שמן זעירות. 3 מוסיפים את השום הקצוץ, מערבבים וממשיכים לאדות עוד כ-15 שניות. 4 מוסיפים את תרכיז העגבניות ומערבבים כ-20 שניות. 5 מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת המלח ומביאים לרתיחה. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות. 6 מוסיפים כוס מים ומביאים שוב לרתיחה. 7 מכבים את האש ומוסיפים את הירקות המטוגנים. מוודאים שהרוטב מכסה את כולם. 8 מכניסים לתנור (ללא מכסה) וצולים עד כ-20 דקות, עד שהרוטב מסמיך. *מומלץ להגיש עם טחינה
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|