סלט עדשים ודלורית מנצחסלט העדשים הכי טוב שיצא לנו לטעום עד היום: עשיר, חמוץ-מתוק וטעים, עם דלורית, נענע קצוצה ורוטב ויניגרט
צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה
|
שימו לב שמדובר בעדשים שחורות, ולא הירוקות שנפוצות בסופרים במדפי הקטניות. אלו עדשים יותר כהות, קטנות, קשות ועגולות. הן דורשות קצת יותר זמן בישול, משחירות את המים וגם לא מתפרקות אחרי הבישול כמו הירוקות. תמיד יש אותן בחנויות תבלינים או מקומות שמוכרים קטניות במשקל.
כמובן שמי שמתעצל או מעדיף יכול להשתמש גם בעדשים החומות/ירוקות הרגילות – אבל השחורות בהחלט מומלצות!
* מי שרוצה יכול להחליף את הדלורית בבטטה – גם זה ייצא מעולה. המצרכים :
לרוטב הויניגרט:
אופן ההכנה:1 מקלפים את הדלורית וחותכים לקוביות קטנות של 1×1 ס"מ. 2 מניחים את קוביות הדלורית בתבנית עם קצת מלח ופלפל, כפית סילאן ושמן זית בנדיבות (זה חוסך לנו את השמן אח"כ ברוטב). מכניסים לתנור על 180 מעלות עד שהדלורית רכה ומוכנה לאכילה. 3 מבשלים את העדשים בהרבה מים עד שהן רכות ומוכנות, אבל לא נמעכות לגמרי (זה לוקח בערך חצי שעה). מסננים ומייבשים. 4 מכינים את הרוטב בנפרד, טועמים כדי לוודא שהטעמים מאוזנים. מחברים את כל יתר הרכיבים בקערה, ומוסיפים את הנענע הקצוצה. * בקרו בבלוג של נופר: לא על החסה לבדה הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
|