המצרכים (20 מנות):
אופן ההכנה:1 מרסקים את העוגיות והאגוזים במעבד מזון עד לקבלת תערובת חולית. 2 מוסיפים את הממרח ומערבבים. 3 מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים שוב עד שמתקבלת תערובת דביקה במרקם של פלסטלינה רכה. 4 מכדררים כדורים בגודל אגוז ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים למקפיא ל-15 דקות. 5 בינתיים ממיסים במיקרו את השוקולד עד שהוא חלק לגמרי (מומלץ לעשות זאת בפולסים של 20-30 שניות, כדי שהשוקולד לא יישרף). 6 מוציאים את הכדורים מהמקפיא ומתקנים במידת הצורך את צורתם. 7 טובלים את הקצוות של מקלות הפלסטיק בשוקולד המומס ונועצים מקל במרכז כל כדור. מכניסים את המקל פנימה כמעט עד הסוף, אבל נזהרים לא לעשות חורים בצד הנגדי. מחזירים למקפיא לשעה לפחות. 8 מצפים את הקייקפופס: מחממים את חלב הקוקוס עד סף רתיחה ויוצקים על השוקולד שהמסנו לפני כן. מערבבים היטב עד שמתקבל גאנאש חלק. 9 טובלים כל קייקפופ בתוך הגאנאש עד לכיסוי מלא, ומנערים קלות כדי להוריד את עודפי הציפוי. מפזרים מיד את הקישוטים. 10 מניחים את הקייקפופס המקושטים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומחזירים לקירור נוסף, במקפיא או במקרר, עד שציפוי השוקולד מתגבש. הערות: • אפשר להחליף את אגוזי המלך בשקדים, אגוזי לוז או פקאן.• אם לא חייבים מתכון טבעוני, אפשר להחליף את שמן הקוקוס בחמאה מומסת. לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים |