1 משרים את עלי הגפן במים רבע שעה, שבמהלכה מחליפים את המים שלוש פעמים, להוצאת טעמי הלוואי. אחרי ההשריות פורשים את עלי הגפן על מגבת עם הצד החלק של העלה כלפי מטה.
2 חולטים אורז בסיר גדול עם מים רותחים למשך 8 דקות בלבד (לא יותר!). מסננים ומצננים.
3 מאדים את הבצל ב-2 כפות שמן זית עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את האורז החלוט.
4 קוצצים דק את המשמשים המיובשים ושתיים מהעגבניות. מוסיפים לאורז יחד עם השום, השמיר, הצנוברים והתבלינים (מלח, פלפל וקינמון).
מניחים את העלה על מגבת | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
5 פורסים את יתר העגבניות לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ, ומסדרים על תחתית ודפנות סיר גדול.
מסדרים מעט מתערובת המילוי | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
6 מגלגלים את עלי הגפן: משטחים את העלים על מגבת כשהצד החלק פונה מטה. אם יש גבעול גוזרים אותו. מניחים בצמוד לבסיס העלה כשתי כפיות מתערובת האורז. מקפלים את השוליים הימניים והשמאליים מעל התערובת ואז מגלגלים תוך דחיסה עדינה מהצד שלנו והחוצה.
מקפלים את השוליים מימין ומשמאל | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
7 מסדרים את עלי הגפן על תחתית הסיר בצורה צפופה, שכבה אחר שכבה.
ומגלגלים | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
8 פורסים את הלימונים לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ (עם הקליפה) ומסדרים על עלי הגפן.
9 מניחים מעל הכל צלחת הפוכה שתשמש כמשקולת על עלי הגפן, על מנת שלא יתפרקו בזמן מזיגת הנוזלים לסיר.
10 מערבבים היטב 2 ליטר מים (עדיף חמימים) עם קורנפלור עד שכל הקורנפלור נמס. מוסיפים לנוזל עוד מלח ופלפל ומוזגים בזהירות לתוך הסיר.
11 מביאים לרתיחה על הגז וממשיכים לבשל על להבה נמוכה, במכסה סגור, כ-40 דקות נוספות. מצננים ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!