אורז עם שעועית ברוטב עגבניות פיקנטימנה צמחונית, טבעונית, משביעה ובעיקר טעימה, שפשוט אי אפשר לא לאהוב
צילום: אריאלה פיקסלר אלון , בישול בקצב הסלסה
|
המצרכים :לשעועית:
לאורז:
אופן ההכנה:לשעועית: 1 משרים את השעועית במים עם סודה לשתייה למשך הלילה. מעבירים את השעועית עם המים לסיר ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף ומבשלים על להבה בינונית עד שהשעועית מתחילה להתרכך, אך היא עדיין מעט קשה (שעה ורבע בממוצע). מסננים ומניחים בצד (לבישול מהיר: משרים את השעועית לילה שלם במים בלי סודה לשתייה ואז מבשלים אותה בסיר לחץ 40-45 דקות מרגע הרתיחה). 2 מכינים שמן פפריקה: מכניסים 2 כפות תבלין פפריקת שמן מרוקאית לכוס זכוכית או פלסטיק, מוסיפים שמן עד שלושה רבעים מגובה הכוס ומערבבים היטב. מניחים בצד עד שהפפריקה שוקעת ונותר רק שמן אדום. מתוך הכוס הזאת לוקחים רק 2-3 כפות שמן אדום. 3 מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצלים הקצוצים בסיר רחב עד הזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות הקצוצות והעגבניות המגורדות ומאדים עד שנוזלי העגבניות מתאדים. בינתיים מרתיחים קומקום עם מים. 4 מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים (גובה הרוטב ועוד 2 כוסות), מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה. 5 מוסיפים את השעועית המבושלת לרוטב ומערבבים. מבשלים 10 דקות נוספות. 6 מוסיפים לשעועית את שמן הפפריקה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. הטעם צריך להיות פיקנטי במידה והשעועית צריכה להיות רכה. אם צריך מוסיפים עוד מים רותחים. לאורז: 1 בוררים את האורז (לא שוטפים). יוצקים שמן לסיר ומחממים למשך כרבע דקה. מטגנים את האורז כדקה על אש בינונית, תוך כדי ערבוב בכף עץ. 2 מוסיפים מים רותחים, מתבלים במלח, פלפל אנגלי ועלי דפנה ומביאים שוב לרתיחה. 3 עוטפים את מכסה הסיר ברדיד אלומיניום בגודל מתאים, מכסים היטב, מנמיכים להבה ומבשלים על אש קטנה 18 דקות בדיוק. 4 מכבים את האש ומשאירים את המכסה סגור למשך כ-15 דקות נוספות. 5 פותחים את המכסה, מסלקים את עלי הדפנה וכדורי הפלפל ומקפיצים בעדינות בעזרת מזלג. בקרו בבלוג של אריאלה - בישול בקצב הסלסה
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |