המצרכים :לשכבת הפצפוצים:
לשכבת השוקולד הראשונה:
לשכבת הקוקוס:
לשכבת השוקולד השנייה:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מכינים את שכבת הפצפוצים: יוצקים לקערה גדולה חמאת קוקוס, סירופ מייפל ותמצית וניל. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם דמוי קרמל. מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים היטב. 2 מכינים את שתי שכבות השוקולד: ממיסים בשתי קערות נפרדות את השוקולד עם חמאת וקרם הקוקוס (אפשר בפולסים במיקרו), ומערבבים היטב (ההבדל בין השכבות הוא שעם חמאת הקוקוס מתקבל מרקם בהיר ודליל יחסית, ועם קרם הקוקוס מתקבל גנאש שדומה מאוד למה שמכינים עם שמנת מתוקה). 3 מכינים את שכבת הקוקוס: מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד המים, ורק אז יוצקים בהדרגה את המים. התערובת צריכה להיות רטובה כך שתוכלו בקלות ליצור ממנה כדור ולא ייפלו פירורים - אם יש צורך ניתן להוסיף או לגרוע מכמות המים. 4 מכינים את העיטור: מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת מרקם קרמלי, ומעבירים לשקית זילוף. 5 מרכיבים את השכבות: משטחים באופן אחיד את הפצפוצים לתבנית 25*35, מעל הפצפוצים יוצקים שכבה ראשונה של שוקולד ומשטחים אותה, ומעליה יוצקים את תערובת הקוקוס ומשטחים. יוצקים את שכבת השוקולד השנייה ומשטחים אותה. 6 מזליפים פסי קרמל לרוחב התבנית ומושכים אותם בעזרת קיסם ליצירת "גלים". 7 מכניסים למקרר לשעתיים. חותכים, ומגישים. בתיאבון.
לעוד מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית עקבו אחרי BERKO MADE בפייסבוק ובאינסטגרם או בקרו באתר. |