1 מסננים את החומוס ממי ההשריה. מעבירים לסיר, מכסים ב-5 ס"מ של מים, מוסיפים את הבצל ומביאים לרתיחה.
2 מסירים את הקצף שעולה לפני השטח (קוראים לזה "לקפות") וממשיכים לבשל על להבה בינונית כשעה, או עד שגרגרי החומוס מתרככים.
3 מעבירים את החומוס למכתש ובעזרת עלי מועכים אותו עד שמתקבל מרקם גס.
4 מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים בעדינות, עד שמתקבל חומוס יפה.
* אין לכם עלי ומכתש? ניתן גם ליצור את החומוס במרקם דומה על ידי פולסים במעבד מזון (שימו לב: אנחנו לא רוצים כאן מרקם חלק).
>> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"
>> לצפייה בכל פרקי התכנית
>> והנה קדירה מעולה לארוחת שישי