קציצות עדשים כתומות וקינואהמדי פעם עולה בנו הרהור, אולי בכל זאת ננסה להיות טבעונים. אנחנו מזדהים עם המסר, חושבים שארנבים זה חמוד ומבינים עמוק בפנים שעגלים זה בעצם אותו הדבר. בינתיים זה לא קרה, אבל הקציצות האלה לגמרי היו רגע כזה
אורי שביט
| המטבח הטבעוני שלי, הוצאת תכלת
| פורסם 15/07/19 08:39
צילום: טל סיון צפורין, המטבח הטבעוני שלי, הוצאת תכלת
|
לקציצות האלה לא מוסיפים שום "דבק", הקסם קורה לבד: רק משרים את העדשים במים, ונותנים לעמילנים ולחלבונים הטבעיים שלהן לעשות את העבודה. לשדרוג המתכון, טגנו את הבצל בשמן זית לפני ההכנה. את הקינואה אפשר להחליף בדגנים מבושלים אחרים כמו אורז, גריסים, בורגול ואפילו פתיתים. המצרכים :ל-25-30 קציצות:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים 2 כפות שמן זית בסיר בינוני מעל להבה בינונית-גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים את הקינואה, מתבלים במלח ומערבבים. יוצקים את המים הרותחים, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 15-20 דקות, עד שכל המים נספגים והקינואה מוכנה. 2 מסננים את העדשים המושרות ומניחים במעבד מזון. מוסיפים בצל, שום, פטרוזיליה, צ'ילי ושמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ומעבדים לתערובת אחידה ועסיסית. אם התערובת פירורית ולא מתאחדת, כנראה שלא טחנתם אותה מספיק. 3 מניחים את תערובת העדשים בקערה, מוסיפים את הקינואה המבושלת ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. הטעמים צריכים להיות עזים, שכן המליחות "דוהה" במהלך הטיגון. בשלב הזה מומלץ (אך לא חובה) להכניס את התערובת לחצי שעה למקרר, להתייצבות ואיחוד טעמים. 4 מחממים במחבת רחבה שמן לטיגון רדוד, מעל להבה בינונית-גבוהה. כשהשמן חם, יוצרים מהתערובת קציצות, מהדקים בין כפות הידיים ומניחים בזהירות במחבת. מטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהקציצות שחומות ופריכות. לחלופין, ניתן גם לאפות את הקציצות. מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים, ליצירת סביבה לחה. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים היטב בשמן זית. מניחים את הקציצות בתבנית ומזלפים מעל מעט שמן זית. אופים כ-10 דקות, עד שהקציצות מתייצבות. אם רוצים אפשר להפוך אותן לקראת סיום האפייה. *את הקציצות מגישים מיד לצד טחינה, חרדל או חזרת. אם לא אוכלים אותן מיד, מאחסנים אותן כשהן עדיין חמות בכלי סגור, למניעת התייבשות. הקציצות יישמרו במקרר 3-4 ימים או עד 3 חודשים במקפיא. המתכון מתוך הספר "המטבח הטבעוני שלי" של אורי שביט, הוצאת תכלת. לרכישת הספר |