חטיפי לוטוס בציפוי שוקולד מרירתשכחו מכל מה שאתם כנראה חושבים על קינוחים טבעוניים (ופרווה) ורמת המוצלחות שלהם, כי החטיף הזה, עם ממרח לוטוס ושיבולת שועל בציפוי שוקולד מריר ושברי עוגיות, הוא פשוט טעים בכל קנה מידה וגם קל להכנה. אהבנו
אולגה טוכשר
| mako אוכל
| פורסם 12/08/15 08:12
צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל
|
המצרכים (12 מנות):
לציפוי:
אופן ההכנה:1 בסיר על אש בינונית מחממים את כל המרכיבים למעט שיבולת השועל, תוך ערבוב קבוע, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. 2 מוסיפים לסיר את כל שיבולת השועל בבת אחת, מערבבים היטב עד שהיא מתכסה מכל הצדדים וממשיכים לבשל תוך ערבוב 2-3 דקות נוספות. 3 מעבירים את המסה לתבנית מרופדת בנייר אפייה (אפשר להשתמש בקופסת פלסטיק), משטיחים ומקררים, תחילה על השיש ואחרי זה במקרר, לפחות במשך שעתיים. 4 לפני ההגשה מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את השוקולד המריר, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד שמתקבל ציפוי חלק ומבריק. 5 מוציאים את מסת החטיפים מהקירור, חותכים לריבועים או מלבנים, טובלים כל חתיכה בשוקולד המומס ומקשטים בשברי עוגיות לוטוס. 6 שומרים בכלי אטום במקרר. הערות: * אם לא רוצים לקבל חטיפים מתוקים מאוד, אפשר להקטין את כמות הסוכר במתכון עד 1/2 כוס. * אפשר להחליף את שיבולת השועל הדקה בשיבולת שועל עבה. זמן הבישול בסעיף 2 יעלה ל-5-7 דקות. * אם לא חייבים מתכון טבעוני או פרווה, אפשר להחליף את השוקולד המריר שבציפוי בשוקולד חלב או שוקולד לבן. לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי. >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים להזמנת מוצרי לוטוס עד הבית לחצו כאן. >> בפעם שעברה הכנו סנדוויץ' לוטוס קוקוס קר, והיה כיף>> הכריך של סבתא מגיע לתל אביב |