1 משרים את האפונה לילה מראש (6-8 שעות). מסננים ומבשלים בהרבה מים רותחים כחצי שעה, עד שהאפונה רכה אבל לא מתפוררת. מסננים.
2 מחממים תנור ל-220 מעלות.
3 מערבבים את קוביות הגזר עם מעט שמן זית ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה.
4 צולים את קוביות הגזר כ-10 דקות עד שהן צרובות מעט (זהירות לא לשרוף).
5 מבשלים את האורז: מחממים היטב סיר רחב. מוסיפים 2 כפות שמן זית, שום ואורז ומערבבים היטב. מוסיפים את המים והמלח (טועמים את המים – הם צריכים להיות מלוחים קצת יותר מהרגיל), מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 35-40 דקות, עד שהאורז מוכן. משאירים את הסיר סגור לעוד 10 דקות.
6 בקערה רחבה (או בסיר אם יש מקום) מערבבים את האורז עם קוביות הגזר והאפונה. מגישים.