המצרכים (2 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1 שמים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה או רוטב צ'ילי לפי הטעם. 2 חוצים את הקישואים לאורך ואז לרוחב, ומכל רבע חותכים 3-4 רצועות ארוכות ועבות (כדי שהקישוא יישאר פריך ונחמד בתום ההקפצה). 3 מחממים את השמן בסיר או במחבת גדולה, מוסיפים את הברוקולי והזוקיני ומקפיצים 2-3 דקות. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כדקה נוספת, ואז מוסיפים כ-3 כפות מים (האדים יעזרו לירקות להתרכך) ואת התירס. 4 מבשלים עוד דקה ואז מוסיפים חצי מהרוטב. מערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף את כל הירקות. טועמים ומוסיפים עוד רוטב לפי הטעם. מוציאים, מפזרים את הצ'ילי ומגישים מיד. טיפים: * אפשר להשתמש באיזה ירקות שרוצים: פלפלים אדומים, כרובית, גזר, בצל, שעועית ירוקה ועוד. * אם יש זמן וחשק להשקיע, מקפיצים כל ירק בנפרד ורק בסוף מאחדים עם הרוטב. זה לוקח יותר זמן אבל נותן תוצאה מדהימה. *את הרוטב אפשר ואף רצוי להכין מראש בכמות גדולה. הוא נשמר בקירור חודש ויותר.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|