המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 שמים את האורז במסננת ושוטפים היטב, עד שהמים הופכים צלולים. 2 מחממים סיר על אש בינונית. מוסיפים את השמן ומחממים. 3 מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ, מטגנים כמה שניות תוך ערבוב ומוסיפים פנימה שום, גזר, אגוזי קשיו ושקדים. מערבבים את התערובת ומשאירים על האש לכמה דקות, עד שהירקות מתרככים מעט. 4 מוסיפים לסיר הל, ציפורן, עלי דפנה ומקלות קינמון. מערבבים 2-3 דקות, כדי שטעמי התבלינים ייפתחו. 5 מוסיפים גראם מסאלה, כורכום ומלח, מערבבים היטב ומוסיפים את האורז השטוף. 6 נותנים לתערובת עוד 3 דקות על האש ויוצקים מים פנימה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים עוד 20 דקות על אש קטנה ומורידים מהאש. ככה נראה אורז של חורף | צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל>> בפעם שעברה הכנו המבורגר משעועית אדומה ופטריות. פייר - טעים! |