תבשיל שעועית בובס עם עגבניות, עלי מנגולד ושוםקדירה עשירה עם מגוון ירקות וטעמים, מושלמת לצד אורז מלא או סלט קל
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 שמים בסיר את שעועית הבובס עם עלי הדפנה והפלפל האנגלי, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומקפים (מנקים) את הקצף שהצטבר למעלה. מכסים את הסיר ומבשלים 40-60 דקות על אש נמוכה, עד שהשעועית רכה אך עדיין שומרת על צורתה. 2 מכינים את רוטב העגבניות: מטגנים את הבצל בשמן קוקוס על להבה בינונית למשך 5 דקות (אם יש צורך ניתן להוסיף מעט מים, כדי למנוע הידבקות). מוסיפים את השום, מטגנים עוד דקה, מוסיפים את העגבניות ומבשלים 10 דקות. 3 מוסיפים את המלח ואת שאר התבלינים, מוסיפים את שעועית הבובס, את עלי המנגולד ואת הזיתים ומבשלים 2-3 דקות נוספות. 4 מזלפים שמן זית ומגישים עם סלט או מעל אורז חום. אפשר לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה לקישוט. * אוהבי השום יכולים להוסיף שום טרי כתוש בסיום הבישול. * המתכון באדיבות ברפוד - המרכז לחיים בריאים, חובבי ציון 52, תל אביב, טלפון: 077-9009999 הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |