1 מקלפים את הבטטות, מבשלים ומועכים לפירה (אמורות להתקבל כשתי כוסות מחית בטטה).
2 מבשלים את העדשים השחורות כ-20 דקות אחרי רתיחה, עד שהן מוכנות. מסננים ומצננים.
3 מבשלים את הקינואה: מחממים היטב סיר, מוסיפים כף שמן זית ואת הקינואה. מערבבים. מוסיפים כוס ושלושת רבעי מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-18 דקות. מצננים.
4 טוחנים במעבד מזון את העדשים עם הבצל, השום והפטרוזיליה.
5 מערבבים את העדשים הטחונות עם מחית הבטטה והקינואה ומתבלים במלח, קינמון וכמון (אם רוצים). מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים למקרר ל-20 דקות.
6 מחממים תנור ל-220 מעלות.
7 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומושחים אותו בשמן זית. יוצרים מהתערובת קציצות עדשים ומסדרים על נייר האפייה. אופים 20-25 דקות. לפני ההגשה מצננים מעט את קציצות העדשים על התבנית (כדי שלא יתפרקו).
>> בפעם שעברה הכנו צ'ילי קון קרנה צמחוני