1 מרתיחים מים בסיר, וחולטים את לבבות הארטישוק כ-10 דקות. הם צריכים להיות מבושלים, אך לא רכים מדי.
2 בסיר אחר, מחממים מעט שמן בסיר, שמים את הקינואה עם מעט מלח ובוחשים. מוסיפים שלוש כוסות מים ומביאים לרתיחה. אחרי שהמים רותחים, סוגרים את הסיר עם מכסה, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים עד שהקינואה מוכנה, כ-20 דקות. מעבירים לקערה לקירור.
3 חותכים את הפלפלים והגזרים לקוביות קטנות של חצי סנטימטר, ואת השום לרצועות דקות.
4 במחבת רחבה מחממים מעט שמן זית ומקפיצים את הירקות עד שהם מתרככים אבל לא מאבדים את צורתם. מוסיפים את השום לשתי דקות ומקפיצים.
5 מוסיפים את הירקות לקינואה שבקערה, מוסיפים מלח ופלפל, ומערבבים. ממלאים את לבבות הארטישוק בתערובת, כך שהמילוי יבלוט בצורת חצי עיגול החוצה, ומהדקים. חשוב לדחוס היטב את התערובת אל תוך הארטישוק. מעבירים לתבנית שמתאימה לתנור.
6 קוצצים את הכוסברה, מוסיפים לה, מוסיפים חצי כוס לימון ו-2 כוסות מים, ממליחים לפי הטעם ושופכים בעדינות מעל הארטישוקים. מכניסים את התבנית מכוסה לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 130 מעלות למשך של כחצי שעה. מסירים את הכיסוי ואופים עוד חצי שעה. * טיפ מפרידה: אם אין בעיה עם ביצים, ניתן לשים שתי ביצים בבלילה, כדי שתערובת הקינואה לא תתפרק. אגב, אני אוהבת שהיא נופלת לתוך הרוטב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!