1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 שמים את העדשים בסיר, מכסים במים ומבשלים במשך 20 דקות, עד שהעדשים מתרככות. מסננים ומצננים.
3 מחממים שמן זית במחבת, מעבירים את הבצל והפטריות למחבת, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים במשך כ-15 דקות תוך כדי ערבוב. הפטריות מגירות נוזלים ומתרככות מעט. מסירים מעל האש כשהנוזלים התאדו.
4 טוחנים את שיבולת השועל במעבד מזון עד שמתקבל מרקם של פירורי לחם. מוסיפים לקערת מעבד המזון את העדשים המבושלות, הפטריות והבצל, פטרוזיליה או כוסברה, אגוזים וכמון. טוחנים עד שמתקבל מרקם גס. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מעבירים את העיסה למקרר למשך 30 דקות. 5. מרטיבים ידיים ויוצרים קציצות או משתמשים ברינג כדי ליצור המבורגרים. חשוב ליצור קציצות עבות מספיק כדי שלא יתייבשו, בערך 2 כפות עיסה לכל המבורגר. כדי ליצור מעטה פריך אפשר לשמן במברשת כל קציצה במעט שמן זית. מניחים את הקציצות בתבנית ואופים במשך כ-20 דקות.
6 מגישים עם טחינה או עם ממרח קשיו-פטרוזיליה, או כל ממרח אחר שאוהבים.
מתוך "תאנים צלויות ועדשים כתומות - אוכל שעושה שינוי", כרמית אלקיים, הוצאת לאנצ'בוקס.
תאנים צלויות ועדשים כתומות - ספר | עיצוב:
סטודיו קרן וגולן, תאנים צלויות ועדשים כתומות