טופו וברוקולי ברוטב צ'ילי תפוזיםעל עושר הטעמים של המטבח הסיני כבר שמענו לא מעט, אבל את רוטב התפוזים החריף והממכר שלהם הכרנו רק לאחרונה. עכשיו צרפו אותו לברוקולי וטופו ותחגגו עם האיזון העדין בין המתיקות, החמיצות והחריפות
זהר לוסטיגר בשן
| mako אוכל
| פורסם 08/11/21 07:00
צילום: דניאל לילה, mako אוכל
|
בימים אלה מושק באתר מימון ההמונים הדסטארט "לאכול טוב", ספרה השני של אשת הקולינריה זהר לוסטיגר-בשן (הוצאה עצמית). בספרה של בשן תוכלו למצוא למעלה מ-140 מתכונים מקוריים, מהירים, קלים להכנה ומרעננים, המסייעים להפוך אוכל בריא לאורח חיים ולבנות תזונה מאוזנת המתבססת על ירקות, קטניות ודגנים. לצד המתכונים כולל הספר גם עקרונות לאכילה מאוזנת, מדריך המזווה הבריא, שלל הסברים וטיפים לגיוון המנות ואנקדוטות משעשעות מחייה כאישה ואם. הנה מתכון מתוכו. המצרכים (4 מנות):
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מכינים את הברוקולי והטופו: שמים פרחי ברוקולי בשושנת אידוי ומניחים אותה מעל סיר עם מעט מים. מדליקים את האש, וברגע שמתחילים לעלות אדים מכסים את הסיר ומאדים כ-3 דקות עד שפרחי הברוקולי מתרככים מעט אבל עדיין נגיסים. אפשר גם לחלוט את הברוקולי במים רותחים 3 דקות ואז להעביר מיד למי קרח לעצירת הבישול. 2 מחממים ווק או מחבת עם שמן זית ומקפיצים את קוביות הטופו כ-4 דקות עד להשחמה. מוסיפים שום ופלפל אדום ומקפיצים 2 דקות נוספות. 3 מכינים את הרוטב: מערבבים את הקודזו עם 4 כפות מים בקערה עד להמסה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד. 4 מוסיפים את הרוטב לווק ומבשלים 5 דקות על להבה גבוהה עד שהתבשיל מסמיך מעט. 5 מוסיפים פרחי ברוקולי ומבשלים 2 דקות עד לאיחוד טעמים. מגישים על אורז או אטריות אורז. ** קודזו הוא צמח הגדל בעיקר בסין וביפן. את השורש שלו מייבשים בשמש וחותכים לחתיכות קטנות, שנראות כמו גבישי סוכר. במטבחים האסייתיים הוא משמש כמסמיך טבעי. את הקודזו ניתן להשיג בחנויות טבע ובמחלקות האורגניות של רשתות השיווק. >> רוצים גם אתם לתמוך בפרויקט "לאכול טוב"? אין בעיה, הכל כאן |