אורז פרסי ליגהאורז פרסי אמיתי, כזה עם שכבת תפוחי אדמה צרובה יפה מלמעלה, תמיד נתפס אצלנו כמשהו שמצליח רק לאחרים. אצלנו איכשהו תמיד הכל התחרבש במעבר מהסיר למגש, אם לא קודם. עד שהגיע המתכון הזה
חגית ביליה
| ספר המטבח של לייזה פאנלים, הוצאת מודן
| פורסם 22/06/17 10:28
צילום: חגית ביליה וגיא בהר, ספר המטבח של לייזה פאנלים, הוצאת מודן
|
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 נשרה את האורז חצי שעה בקערה עם מים קרים. 2 ניצוק כחצי כוס משמן הזית לסיר שטוח ורחב, ונסדר בתחתיתו את פרוסות תפוחי האדמה. נפזר תבלינים. לא נדליק את האש ולא נטגן! 3 נשים בסיר גדול אחר את האורז, נוסיף ליטר וחצי מים ונביא לרתיחה. כשהמים רותחים, נכבה את האש ונסנן את המים מהאורז. 4 נוסיף את השמיר הנהדר יחד עם רבע כוס שמן הזית שנותרה. תיזהרו ממני, לא פחות! נערבב טוב טוב ונוסיף מלח. >> עוד מתכונים של לייזה פאנלים 5 נפזר את האורז החלוט והמתובל על מרבד תפוחי האדמה, בלי להדק יותר מדי. נאטום את הסיר בעזרת מגבת מטבח ומעליה מכסה. 6 נבשל 10 דקות על להבה גבוהה. זה בסדר, לא להיבהל שזה בלי מים! לשחרר את הפאניקה עם האדים. ננמיך ללהבה מינימלית ונבשל עוד 30 עד 40 דקות. מתקבל אורז פרסי אחד אחד עם תחתית שחומה וריחנית של תפוחי אדמה. 7 נהפוך את היופי הזה על צלחת, כמו עוגה. |