פסטה עם טופו, ערמונים וקשיומנת פסטה לצמחונים, טבעונים וסתם אנשים שאוהבים אוכל טעים - עם טופו מלא בטעמים, בצל מטוגן, ערמונים ואגוזי קשיו, ברוטב מתקתק על בסיס סויה, סילאן ושום. שילוב טעמים שעובד נפלא ביחד
צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה
|
אני בדרך כלל מכינה את המרינדה לפי העין, הכמויות שמצוינות הן הערכה. יכול להיות שיהיה צריך לאזן טעמים ע"י הוספה של סויה / סילאן / סוכר חום. המצרכים (2 מנות):לפסטה
למרינדה
אופן ההכנה:1 מייבשים את הטופו היטב, אפילו מועכים אותו קצת בתוך מגבת נייר כדי לסחוט עוד מהנוזלים. רק בלי אלימות, שלא יתפורר. 2 חותכים את הטופו ומשרים במרינדה. ככל שהטופו יישב יותר זמן במרינדה, ככה הטעם שלו יהיה יותר עשיר. הטופו שבתמונה הושרה (רק) שעתיים וחצי. 3 קוצצים את הבצל לרצועות גסות ומטגנים עד שהוא מתחיל להתקרמל ולהשחים. 4 בינתיים קוצצים את הבצל הירוק והערמונים. 5 מוסיפים את הערמונים (ללא הבצל הירוק) ומטגנים ביחד עם הבצל המקורמל שבמחבת עוד כשתיים-שלוש דקות. 6 בינתיים מוציאים את הטופו מההשרייה ואת המרינדה שומרים בצד. שמים במחבת נקייה 2-3 כפות מהמרינדה ומוסיפים את הטופו ופיסות השום והקשיו מהמרינדה. מטגנים את הטופו עד שהוא משחים ונחרך קצת מכל הכיוונים. מומלץ להוסיף מדי פעם כף או שתיים מהמרינדה למחבת - הטופו יישתה אותה וייקבל טעם נפלא. אל תשתמשו בכל המרינדה, מאחר שנצטרך אותה לרוטב הסופי. 7 כשהטופו מוכן מוסיפים אותו למחבת של הבצל והערמונים, מוסיפים את הבצל הירוק והפסטה המבושלת ושופכים פנימה את שארית המרינדה. מערבבים היטב למשך דקה-שתיים עד שכל הטעמים נספגים בפסטה. 8 טועמים ומוודאים שיש מספיק רוטב. אם אין מספיק, מוסיפים עוד סויה וסילאן ומערבבים שוב. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!* בקרו בבלוג של נופר: לא על החסה לבדה |