אורז מוקפץ עם ברוקולי וקשיומקפיצים אורז מלא במעט שמן, סילאן וסויה, מערבבים עם ברוקולי, אפונה סינית וקצת קשיו ומבינים שאוכל בריא זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לכם
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב ומייבשים אותו על ידי קלייה בסיר יבש. מוסיפים 2 ורבע כוסות מים רותחים (אם אתם משתמשים באורז אחר - שנו את כמות המים לפי ההמלצה על האריזה) וחצי כפית מלח ומבשלים על אש נמוכה 40-45 דקות, עד שכל הנוזלים מתאדים. 2 חולטים את הברוקולי במים רותחים מומלחים קלות כ-5 דקות, עד שהוא מתרכך מעט. מוציאים ומעבירים לקערה עם מי קרח כדי לעצור את הבישול. 3 חולטים את האפונה במים רותחים (אפשר להשתמש באלה של הברוקולי) במשך 50 שניות עד דקה, ומעבירים לקערה עם מי קרח. 4 מחממים תנור ל-180 מעלות וקולים את הקשיו כ-5 דקות עד שהוא משחים מעט. 5 מחממים את שמן הקוקוס במחבת גדולה (ואם יש ווק זה אפילו יותר טוב). מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים כדקה. מוסיפים את הברוקולי החלוט, האורז והאפונה ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות. 6 מערבבים את הסויה, הסילאן, המלח והפלפל בצלוחית קטנה ומוסיפים לאורז. 7 מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-3 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש. 8 מוסיפים את הבצל הירוק ואת שמן השומשום ומערבבים. ממש לפני ההגשה מוסיפים את הקשיו, ומערבבים שוב. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.
|