הסוד לריבה הזאת, שלא מוסיפים לה סוכר בכלל, הוא שימוש ברכז תפוחים טבעי (אפשר לרכוש בכל סופרמרקט), והתוצאה טעימה כמו כל ריבה אחרת ויותר, ללא ממתיקים מלאכותיים. הריבה שעשויה מפרי בלבד בריאה יותר מריבה עם סוכר, כי לרכז התפוחים הטבעי יש ערכים תזונתיים כמו תכולת פקטין וסיבים תזונתיים. בונוס נוסף: הריבה מוכנה תוך שעה. רכז התפוחים הטבעי עשוי ממיץ תפוחים מרוכז מאוד, והוא נמכר בפחית שימורים גדולה או בבקבוק. לא מצאתם בסופר? בבתי טבע בטוח יש. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מערבבים את כל המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה. 2 מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה (ברתיחה עדינה) תוך כדי ערבוב מתמיד, כדי שהריבה לא תישרף. ממשיכים כך כשעה, עד לקבלת מרקם של ריבה (אם צריך, אפשר להוסיף מעט מים). מתקבל קילו של ריבה. 3 מוזגים את הריבה בעודה חמה ל-4 צנצנות בינוניות (אם עושים זאת לפני שהיא מתקררת אין צורך לעקר את הצנצנות). ** הריבה נשמרת במקרר כמה חודשים כל עוד מקפידים להכניס אליה רק כלים נקיים. ** אפשר ומומלץ לארוז את הריבה בצנצנות יפות ולחלק כמתנות לחג. מתכונים וסרטונים נוספים תמצאו בבלוג של רויטל פדרבוש, בלוגרית ומחברת ספרי בישול בבלוג מטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה לאינסטגרם של מטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה חג שמח! |