המצרכים :
להגשה:
אופן ההכנה:1 התירס: מקלפים את הקלחים ומסירים את הסיבים. מחזיקים את הקלח בצורה אנכית על קרש חיתוך וחורצים בעזרת סכין חדה במרכז כל שורת גרגירים, לאורך הקלח כולו. אחרי שכל הגרגירים נחרצו, הופכים את הסכין ובעזרת הצד הקהה של הלהב "מגרדים" את תוכן הגרגירים לכיוון הקרש. לא נורא אם כמה מהקליפות משתרבבות פנימה. ממשיכים כך עם יתר הקלחים ואוספים את הקרם החלבי לקערה. מניחים בצד. 2 רוטב העגבניות: מחממים במחבת מעט שמן זית. מכניסים בצל ירוק וצ'ילי קצוץ ומאדים 2-3 דקות. מוסיפים את העגבניות עם הגרעינים והמיץ וממשיכים לאדות תוך ערבוב מפעם לפעם כ-5 דקות, עד שהעגבניות מתרככות מעט והנוזלים מצטברים במחבת. 3 מתבלים בסוגי הפפריקה השונים, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. מניחים להתבשל עוד 2-3 דקות, טועמים ומתקנים תיבול. 4 בעזרת כף, מניחים תלוליות של קרם התירס הטרי בתוך רוטב העגבניות שבמחבת. מניחים להתבשל יחד עוד דקותיים ומסירים מהאש. 5 מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד במחבת למרכז השולחן, יחד עם לחם שיפון. * טיפ: לא בעונת התירס אפשר להכין מגרגרי תירס קפואים, מופשרים וטחונים (פחות טעים מתירס טרי אבל עדיין מוצלח). |