1 מפרידים את עלי הסלק מהגבעולים. שמים בסיר את הגבעולים, ומוסיפים מים עד לחצי מגובה הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20-15 דקות, עד שהגבעולים רכים. מוסיפים את עלי הסלק, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים 2 דקות. מסננים ושוטפים היטב מתחת לברז. סוחטים את כל הנוזלים מעלי הסלק המבושלים וקוצצים אותם גס. מעבירים לקערה.
2 מסננים ושוטפים את גרגירי החומוס ומוסיפים לקערה. מוסיפים את שאר החומרים פרט לטחינה. מערבבים היטב, טועמים ומשפרים תיבול. שומרים במקרר עד ההגשה.
3 לפני ההגשה: מעבירים לקעריות, מזלפים פסים של טחינה גולמית על הסלט ומגישים.
סלט עלי סלק וחומוס | צילום:
שושי סירקיס, פשוט טעים