המצרכים :לחלה (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):
לעיטור:
אופן ההכנה:1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן, המים והמלח, ולשים במשך 10-12 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק אחיד, חלק וגמיש. 2 מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך שעה-שעתיים בטמפרטורה חמימה עד שהוא כמעט מכפיל את נפחו. 3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל-12 חלקים. 4 יוצרים צורת כדור מכל חלק מהבצק ומניחים בתוך תבנית משומנת קלות במרווחים של 1-2 ס"מ בין כדור לכדור. 5 מכסים את החלה ומתפיחים אותה במשך כשעה או עד שהיא מכפילה את נפחה. 6 מחממים תנור ל-170 מעלות. 7 מברישים בעדינות את החלה התפוחה בשמן ומפזרים שומשום. 8 אופים במשך 30-40 דקות או עד הזהבה והתייצבות. 9 מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים. • החלה במיטבה ביום ההכנה אך אפשר להכין אותה מראש ולהקפיא כשהיא עטופה היטב. • מומלץ לחמם את החלה מעט לפני ההגשה. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט |